Juhtkiri. Järgmiste päevade teema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Sigade Aafrika katk on kutsumata külaline kõikjal, kuid kardetavasti saab täna lõpliku kinnituse fakt, et see on jõudnud kõigist mõeldavatest kohtadest kõige halvemasse – Baltimaade suurima seafarmi naabrusesse.

Eeldusel, et taud Viljandi vallas ühele väikekasvatajale kuuluvas talus leiab täna kinnitamist, tekib suur põletav küsimus: mis saab Eksekost, selle omanikfirmast Rakvere Farmid, seal töötavatest inimestest ja Eesti sealihakasvatusest? Kas Eksekole kehtestatakse tõepoolest sellised piirangud, nagu karantiinitsooni jäämise puhul on ette nähtud, või on lootust mingiteks eranditeks?

Tegelikult tekkis toosama kompleksküsimus juba varem: hiljemalt nädalapäevad tagasi, kui Eestis tuvastati esimesed laudatäied viirusesse nakatunud sigu. Seni polnud aga veel otsest ajendit sel teemal avalikult arutleda. Eile oli küsimiseks juba põhjust, kuid tööpäeva lõpp ja õhtupoolik ei toonud veel vastust. See kõik on tänase ja järgmiste päevade teema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles