Repliik. Avamata kingitus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vootele Ruusmaa
Vootele Ruusmaa Foto: Erakogu

Ligi viis aastat tagasi üllatasid sõbrad mind omanäolise kingiga, mis nende sõnul pidi muutma minu elu igaveseks. Avasin õhinal ümbriku. Selles peitus paberileht kasutajanime ja parooliga. Elu muutvaks kingituseks osutus Facebooki konto.

Nende aastate jooksul – kahjuks või õnneks – pole ma kordagi sinna sisse loginud. Tean vaid, et minu nime sisestamise korral leiab otsingumootor persooni, kelle profiilipildil on kass, sünnipäevatorbik kõrvadel.

Kuid kuhu selle meenutusega tüürin? Esmaspäeva varahommikul Valuoja orus kõndides leidsin ID-kaardi. Kohusetundliku kodanikuna teatasin sellest politseile ja püüdsin ka ise omanikku leida. Arvestades asjaolu, et inimeste telefoninumbreid enam naljalt ei leia, otsustasin Facebooki kaudu õnne proovida. Selleks kasutasin kaaskolleegi lahkel loal tema kontot, kuid kahjuks osutusid meie otsingud tulutuks. Seepärast riputasime postituse «Märgatud: VILJANDI’s» kommuuni sealsamas Facebookis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles