Tarbimisharjumusi muutes säästad elektrikulusid

, Eesti Energia kodukliendi ärijuht energiamüügis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige tõhusam viis elektrit kokku hoida on seda mitte tarbida.
Kõige tõhusam viis elektrit kokku hoida on seda mitte tarbida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Energia koduklientide tarbimisharjumused näitavad, et Viljandimaa kodu­kliendid on sellel aastal tarbinud kokku üle 20 gigavatt-tunni elektrit, mida on rohkem kui näiteks Järvamaal, Jõgevamaal või Valgamaal. Nutikas tarbimine võimaldaks aga kulusid vähendada ligemale kümme protsenti.

Keskmise Viljandimaa kodukliendi kuine tarbimine on ligikaudu 231 kilovatt-tundi, mis paigutab maakonna Eesti koduklientide seas keskmise elektritarbimisega maakondade hulka, nagu Tartumaa või Lääne-Virumaa. Suur hulk Viljandimaa koduklientidest kasutab juba eri mooduseid tarbimiskulude vähendamiseks. Praegused tehnilised uuendused annavad aga koduklientidele võimaluse veelgi nutikamaks ja säästlikumaks tarbijaks saada.

Nii on näiteks ligi kolmandik Viljandimaa kodudest valinud energiatarbimise reguleerimiseks ööpäevaringse sama elektri hinna asemel öö ja päeva hinna või tunnipõhise hinna, mis sõltub börsihinna muutustest. Sellised valikud on kasulikud juhul, kui tarbija igapäevatoimetusi iseloomustab kindel muster, näiteks väiksem päevane elektritarbimine, või põhjalikum huvi börsihindade sageda muutumise vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles