Halliste orelifestival täidab Mulgimaa kirikud lummava kõlaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali tulud lähevad Halliste kirikule oreli soetamiseks.
Festivali tulud lähevad Halliste kirikule oreli soetamiseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval algab kontserdiga Kõpu kirikus 2. augustini vältav Halliste orelifestival.

Halliste orelifestivali kontserdid on nädala jooksul mitmes Mulgimaa paigas – Taagepera, Tarvastu, Paistu ja Halliste kirikus, aga ka Viljandi Jaani kirikus. Omanäolise lõppakordi saab festival 2. augustil Karksis, kus kontsert on kaheosaline: esimene Karksi kultuurikeskuses ja teine Karksi Peetri kirikus. Ühest kontserdipaigast teise viib publiku ja organistiga ühine jalutuskäik läbi maalilise ürgoru ning sellest retkest saab oluline kontserdi osa.

Festivali peaesinejaks on tunnustatud Soome organist Ville Urponen. Üles astuvad ka Ines Maidre, Aare-Paul Lattik, Aaro Tetsmann, Kristel Aer ja Piret Aidulo. Hoopis omanäolise kavaga esinevad klaveril ja orelil Margus Kappel ning Andranik Kechek. Korraldajate kinnitust mööda on oodata isikupäraseid ja uuenduslikke lähenemisi oreli kasutamisel kontsertdipillina. Samuti on võimalik, et orelile kaasatakse elektrikitarr, süntesaatorid, lauto või mõni ebatraditsiooniline puhkpill.

Halliste orelifestivaliga toetatakse oreli soetamist Halliste kirikusse. Festivali kavaga saab tutvuda Facebookis ja hallisteorel.ee. Kõigi kontsertide algus on kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles