Pidulised kipuvad vanalinna hoovi pissile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune ehmatus tõi Zinaida Kagoverele pisarad silma.
Hommikune ehmatus tõi Zinaida Kagoverele pisarad silma. Foto: Elmo Riig

Pikal tänaval elavale viljandlannale Zinaida Kagoverele tõi hommikune ehmatus pisarad silma. Tema hoole ja armastusega rajatud lillepeenrad olid öö varjus tundmatuseni muutunud.

Kagovere sõnul pole tema hoovis hommikuti kõnnirajani valguvad uriininired eriti haruldane nähtus, et aga praegu on rahvast mitu korda enam liikvel, on ka laastamistöö tunduvalt suurem.

«Täna hommikul olid peenar täis oksendatud, kuseloikudest ma ei räägigi, hoov oli nagu üks suur peldik,» kurtis Zinaida Kagovere laupäeval. «Enamik lilledest on rikutud,» oli ta kurb.

Mõne aasta eest linnalt ilusate lillede eest preemia saanud Kagovere kõneles, et on pöördunud ka politsei poole, kuid mõistab, et korravalvuritelt tal eriti abi oodata pole.

Proua pakkus välja, et käimlaid võiks Pika tänava piirkonnas enam olla. Praegu on need paigaldatud vaid festivali territooriumile. Samas on ka kohalikud pubid ja baaridki rahvast pilgeni täis.

«Eks inimesi ole igasuguseid. Kui on palju rahvast koos, on nende seas suurem hulk selliseidki, kes teiste varast ja vaevast midagi ei pea,» tõdes Zinaida Kagovere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles