Reformierakonna esindaja lepingut muuta ei taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaalt riigikokku valitud ja seejärel haridusministrina ametisse asunud Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi oli võimuleppe uue arutelu osas väga kriitiline.

Valitsuse pressikonverentsil teatas ta, et ei ole nõus hoiakuga, nagu tuleks kõikide lepingute avamisele olla väga avatud. «Teatud asjad lähevad haisema, kui avad. Viis nädalat on seda vaieldud ja ikkagi algab pärast allkirjastamist partnerite ja iseenda allkirja sõimamine. Milleks siis valimised on, milleks partnerid on, milleks on siis juhtkonnad?» küsis ta retooriliselt.

«Kui tekitada pärast lepingute allkirjastamist mingi referendum, olgu see Kreekas või Eestis, tuleb välja rumal tulemus. Seal on õige mitu sellist kohta, kus tahaks peast haarata, et kui kaugel saab keegi olla riigi valitsemisest, olles erakonna liige ja veel juhtides erakonda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles