Vundament, millel pole maja, ja maja, millel pole vundamenti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusagilt on pääsenud liikvele linnalegend, et sellel imposantsel vundamendil asus kunagi kahekorruseline maja, mis hävis tules. Heiki Raudla kinnitusel aga pole seal kunagi maja olnudki.
Kusagilt on pääsenud liikvele linnalegend, et sellel imposantsel vundamendil asus kunagi kahekorruseline maja, mis hävis tules. Heiki Raudla kinnitusel aga pole seal kunagi maja olnudki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis ei ole väga vanu maju. Põhjus on üpris lihtne. Linna on regulaarselt maha põletatud nii Põhjasõja kui Liivi sõja ajal ning muudeski sõdades. Ja kui ordulossi poleks hävitatud, oleks see praegu Baltimaade suurim loss üldse. Nii kõneleb Heiki Raudla, kes on mees nagu kõndiv entsüklopeedia.

Sellegipoolest mahub isegi üsna väikesele territooriumile Viljandi vanalinnas palju põnevat. Neil majadel on sageli väga huvitav minevik. Nende katuste all on elanud tavaliste linnakodanike kõrval ka paljud tähtsad või lihtsalt veidike kummalised inimesed.

Luuraja viimane kodu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles