Nädala sündmus. Paraku vaid aja küsimus

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Küsimus ei olnud mitte kas, vaid kus ja millal – see oli asjatundjate nending pärast seda, kui pauk oli käinud. Ja ega nad ka enne seda olukorda läbi roosade prillide vaadanud, kuid kes see ikka pidevalt ja kõva häälega õnnetuse saabumist ennustab. Ebausu reeglite järgi võibki just niimoodi häda kaela kutsuda.

Nüüdseks kuulub Eesti paraku nende riikide hulka, kus sigade Aafrika katk on jõudnud kodusigadeni. Kolmapäeval tuli Viljandimaa veterinaarkeskusel seepärast hukata enam kui pool tuhat kärsalist. Läks nii, et pauk tabas ühe Viljandimaa pere kahte, teineteisest mõneteistkümne kilomeetri kaugusel asuvat lauta. Üks katku haigestunud kodusiga leiti ka Valgamaalt.

Tuleb rõhutada, et lautades, kuhu seakatk sisse pääses, jälgiti kõiki bioohutusnõudeid ja muid eeskirju. Nagu ütles Kolga-Jaani ja Viljandi valla volitatud veterinaararst Aide Vendla, oli Paugo talu Ridakülas üks esimesi, kes bioohutusnõuetesse karmilt suhtus ja nende täitmist hoolega jälgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles