Viljandi kultuuriakadeemiat hakkab juhtima hispaanlane

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna otsustad Viljandi kultuuriakadeemia nõukogu ja nõunike kogu, et akadeemiat hakkab juhtima Inaki Sandoval Campillo.
Täna otsustad Viljandi kultuuriakadeemia nõukogu ja nõunike kogu, et akadeemiat hakkab juhtima Inaki Sandoval Campillo. Foto: Marko Saarm

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia uue juhi teistkordse valimise teise vooru järel tunnistati võitjaks ning uueks akadeemia direktoriks Hispaaniast pärit muusik ja õppejõud Inaki Sandoval Campillo.

Täna peetud valimiste teises voorus kogus ta 14 häält ja see oli võiduks piisav. Avavoorus kogus Sandoval Campillo 12 häält Garri Raagmaa 11 vastu.

Tänased valimised olid akadeemiale juhi leidmiseks juba teistkordsed. Esimesed korraldati vahetult enne jaanipäeva ja siis kuulutati võitjaks Garri Raagmaa.

Mõni päev pärast valimisi saatis üks valijameestest, riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder rektorile kirja, milles viitas põhjendamatult segasele valimiskorrale, mis oli vastuolus akadeemia põhikirjaga.

Vastuolu tunnistas ka valimiskorra esitanud akadeemia senine juht Anzori Barkalaja. Ta rääkis, et oli lasknud valimiskorra kokku panna oma alluvatel ning üks asjasse mittepuutuv punkt sattus sinna ajal, kui ta oli puhkusel.

Rektor Volli Kalmu otsusega pidi 25-liikmeline valimiskogu 24. juulil kell 14 kogunema uuesti akadeemia ruumi number 105, et taas direktorit valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles