Vabaduse ja ühtsuse vaim võttis võimu

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folk on Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese arvates kõnepidamiseks parim koht. Viljandi linnapea Ando Kiviberg, kes on ühtlasi festivali pealik, jäeti tänavusest võimu üleandmise tseremooniast kõrvale.
Folk on Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese arvates kõnepidamiseks parim koht. Viljandi linnapea Ando Kiviberg, kes on ühtlasi festivali pealik, jäeti tänavusest võimu üleandmise tseremooniast kõrvale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ruuporitega kultuuriakadeemia tudengid võtsid Uku keskuse eest rahva endale sappa ja asusid Viljandi lossivaremete poole teele.

Kord hõigetega ergutades, kord pealtvaatajaid rongkäiguga ühinema kutsudes juhatasid tudengid rahva Kaevumäele, kus pidi kell 13 algama 23. Viljandi pärimusmuusika festivali avatseremoonia.

Rongkäik kulges mööda Tallinna tänavat lossimägede poole. Peatänavat palistasid kahelt poolt pealtvaatajad. Enamik kaasaelajaid olid need, kel oli argipäeva keskpäeval aega tulla – eakad ja väikelastega pered. Esiti jäädi tagasihoidlikult vaatajapositsioonile, arvates, et kui rongkäigu saba juba paistma hakkab, küll siis pidutsejatega ühinetakse. Lõpuks kogunes rongkäiguga liitujaid nii palju, et veel kakskümmend minutit pärast avakontserdi algust Kaevumäel voolas rongkäigu sabaots, küll üha hõrenedes, pärimusmuusika aida juurest lossimägedesse. Viimastel tuli hõivata künkad ja nõlvad, sest lavaesised pingid olid täis ammu enne seda, kui ühisrongkäik Uku keskuse eest kell 12.30 algas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles