Kiirkriitika. Frigg andis festivalile rõõmsa avalöögi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välkuvad viiulipoognad ja pulbitsev energia äratas festivali publiku kohe. Soome ansamblil Frigg kulus vaid paar minutit, et lava ees olev rahvas tantsima ja hüppama saada.

Palju siis selleks vaja on? Retsept on lihtne: neli viiuldajat, kontrabassist, kitarrist ja mandoliinimängija. Ligi viieteistkümne tegutsemisaasta jooksul on koosseis andnud välja rohkem kui viis kauamängivat ning esinenud lavalaudadel üle maailma.

Professionaalsed muusikud ei hoidnud end tagasi ja lisalugude ajal lookles rahva seas juba hoogne tantsijate saba. Lavalt kostsid kiired polkad ja valsid, sekka paar meloodilisemat lugu, et korraks hinge tõmmata. Interpreetide kokkumäng oli imetlusväärne ja lavalt õhkus hea annus positiivsust. Koosseisu peamiselt pärimuslikus omaloomingus võis kuulda Ameerika bluegrass´i ja Iiri muusika mõjusid. Hõiked ja laul kiirete viiulikäikude vahele lisasid muusikale siirast rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles