Politseile folgilised muret ei valmista

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgipeo ajal on politseil Viljandis tavapärasest pisut rohkem tegemisi. Korrakaitsjad ise hindavad folgipidu rahulikuks rahvaürituseks.
Folgipeo ajal on politseil Viljandis tavapärasest pisut rohkem tegemisi. Korrakaitsjad ise hindavad folgipidu rahulikuks rahvaürituseks. Foto: Elmo Riig

Politsei töötab Viljandi folgipeol tavapärasest pisut suuremate jõududega, kuid varasemad aastad on näidanud, et korrakaitsjatel pole olnud põhjust siinse festivali pärast muretseda.

„Hea meel on näha, et folk on üritus, mille korraldusmeeskond on aastate vältel saadud kogemuste najal aina enam rõhku pannud sellele, et kõik laabuks ja murekohti võimalikult vähe oleks,“ rääkis Viljandi piirkonnavanem Meelis Lill.

Ta lisas, et seal, kuhu koguneb suur hulk inimesi, tuleb arvestada ka võimalike probleemidega ning seetõttu on linnas politseinikke tavalisest pisut enam.

Et muresid oleks võimalikult vähe, on politsei pressiteenistus kirja pannud mõned soovitused, mida suurüritusel tuleks tähele panna.

* Rahvarohketes kohtades tuleb oma isiklikel asjadel silm peal hoida. Keegi ei ole kunagi kindlustatud selle eest, et mõni pikanäpumees just tema käekotis olevat telefoni ei himusta või autosse jäetud sülearvutit kaasa ei taha võtta. Vältige ka suurema summa sularaha kaasaskandmist. Kui vargus siiski aset leiab, andke sellest politseile teada.

* Alkoholi tuleb tarvitada mõistlikult. Suur osa arusaamatustest, tülidest ja kaklustest saavad alguse just alkoholi tarvitanud inimeste vahel. Suveüritusi saab nautida ka kainelt või siis mõistlikus koguses alkoholiga, kui see on tarvilik. Alkoholi ületarbimisest tekkinud konfliktide kõrval tekitab pealekauba santi tunnet seegi, kui piletiraha maksnuna peost endast pärast midagi ei mäletagi.

* Iga inimene, kes näeb autorooli istumas alkoholi tarvitanud juhti, saab traagilisemate tagajärgede ärahoidmisele kaasa aidata. Selleks piisab telefonikõnest hädaabinumbril 112 ning patrull tuleb autojuhti kontrollima. Kindlasti leppige ka oma seltskonnas varem kokku, kes pääseb rooli ning kes jääb kõrvalistmele.

* Rahvarohketel üritustel võib juhtuda, et lapsed kaotatakse silmist. Selleks, et mure kiirelt murtud saaks, soovitame lapsele igaks juhuks taskusse pista paber või rinnaesisele kleepida silt, kuhu on kirjutatud lapse nimi, tema vanema nimi ning kontaktnumber. Kaotsimineku korral saavad kas kõrvalised täiskasvanud või politseinikud lapse kiiresti vanemate juurde tagasi toimetada.

* Liikluses tuleb varuda aega ühest kohast teise jõudmiseks ning sobiva parkimiskoha leidmiseks. Parkige sõiduk sinna, kus see on lubatud. Vastasel juhul võite pärast pidu avastada, et valesti pargitud auto on teisaldatud tasulisse parklasse ning selle kättesaamiseks tuleb maksta lisaks parkimisele ka teisaldamise eest.

* Linnas on liikluspiiranguid, millega arukas autojuht arvestab: suletud on teelõik Lossi tänaval Viljandi muuseumi ees, samuti Väike-Turu tänav. Kaalu tänaval on peatumise ja parkimise keeld Vaksali ja Kiriku tänava vahelisel lõigul ja teatud kellaaegadel on liikluseks suletud Turu tänav. Hoidke pilk terav liiklusmärke jälgides!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles