Siseminister ja sotsiaalkaitseminister: poolteistsada pagulast on Eestile proovikivi

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna kinnitusel ei sunnita omavalitsusi ühtegi pagulast vastu võtma – kõik on vabatahtlik.
Margus Tsahkna kinnitusel ei sunnita omavalitsusi ühtegi pagulast vastu võtma – kõik on vabatahtlik. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Eile ja üleeile võis neljas Eesti linnas näha selle aasta vaat et kõige kuumemat suvetuuri, mis tõi saalidesse sadu kuulajaid ning kümneid foto- ja telekaameraid. Vähemalt pole ükski teine teema tänavu Eestis nii kuumaks läinud kui pagulaste küsimus, ja arvestades, kui palju väär­infot sellega seoses levib, oleks ehk parem, kui ei lähekski.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ja siseminister Hanno Pevkuri kohtumised omavalitsusjuhtidega olidki osalt ajendatud vajadusest lükata ümber pagulasi puudutavaid väärarusaamu. Neist põhimõttelisimat rõhutas Pevkur kohe alguses: 150–180 Eestisse tulevat inimest ei ole mingi massiimmigratsioon.

Suurem osa kohtumisest kulus ministritel vastamiseks omavalitsusjuhtide küsimustele, mis ulatusid väga üldiselt immigratsiooni puudutavatest probleemidest detailsete muredeni pagulaste majutamise pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles