Hukatud sigadest saab biodiislit

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas lasti Paugo talu sigalasse aktsiaseltsi Eesti AGA veoki tsisternist. Loomade kohapeal hukkamine oli kõige kiirem ja efektiivsem lahendus.
Gaas lasti Paugo talu sigalasse aktsiaseltsi Eesti AGA veoki tsisternist. Loomade kohapeal hukkamine oli kõige kiirem ja efektiivsem lahendus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna sõidab Viljandimaale loomsete jäätmete käitlemise ettevõtte Vireen veok ja viib kahes laudas tapetud sead hävitamiseks Lääne-Virumaa tehasesse.

Viljandimaa veterinaarkeskuse ja aktsiaseltsi Eesti AGA ühistööna hukati eile Paugo ja Lohu talu farmis kokku üle poole tuhande sea. Kummaski laudas oli osa loomi juba mitu päeva varem Aafrika katku surnud. Paugo talu laudas oli arvel 355 ning Lohu talus 191 siga.

Nagu rääkis veterinaarkeskuse juhataja Terje Oper, alustati Paugo talus hukkamiseks vajalikke töid eile kella kümne paiku hommikul ning gaasi voogas lauta enam kui tunni aja vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles