Tormise suve muusika

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Positivus» peab oma kümnendat sünnipäeva juba järgmisel aastal.
«Positivus» peab oma kümnendat sünnipäeva juba järgmisel aastal. Foto: Gert Kiiler

«Armastan tormist suve!» hõikas mikrofoni Oregoni vahva naistebändi Warpaint lauljanna Theresa Wayman. Merelt puhuv soolane tuul painutas kaselatvu, pani bändiliikmete pikad juuksed ulakalt lehvima ja riided seljas plagisema. Põhjamaa suvi on tänavu eriti põhjamaine. Vilunud festivalihuntidel on kaasas nii bikiinid kui kummikud. Kunagi ei või teada. Ja tegelikult võib neid ka koos kanda.

Raske öelda, kas tundub või on see tõesti nii, aga uusi festivale tuleb robinal juurde ning ilmselgest ülepakkumisest hoolimata näib publikut jätkuvat nii maalähedastele jaskaritele, hipsterite võsapidudele kui ühele gigantsemat sorti ettevõtmisele.

Läti kuurortlinnas Salacgrīvas korraldatav «Positivus» on lähiümbruse festivalidest suurim ja võimsaim. Ka tänavu kogunes sinna publikut 30 000 inimese kanti. Reedel tundus, et kohe hakkab sadama. Laupäeval hakkaski. Pühapäeval paistis ergav päike jälle otse lagipähe. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles