Linnapea ootab kaasava eelarve ideede esitajatelt paremaid plaane

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi meeri Ando Kivibergi sõnul ootavad linnajuhid sel aastal 30 000 euro jagamisel ideid, mis on läbi mõeldud, kalkuleeritud ja täpselt kirja pandud.
Viljandi meeri Ando Kivibergi sõnul ootavad linnajuhid sel aastal 30 000 euro jagamisel ideid, mis on läbi mõeldud, kalkuleeritud ja täpselt kirja pandud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise aasta lõpul said viljandlased esimest korda oma häält andes osaleda kaasava eelarve raha jagamises. Summa kasutamisega on tekkinud aga hulk tõrkeid ja linnajuhid otsustasid seepärast reegleid muuta.

Kaasava eelarve võiduideed, Uueveski trepi taastamise plaani on aasta jooksul tulnud muuta, sest kavandatud tööd oleksid 30 000 euro suurust eelarvet peaaegu kahekordselt ületanud. Veel kuu aega tagasi oli oht, et plaan jääb üldse ellu viimata, kuid nüüd on volikogu liige ja ehitusettevõtja Jaak Sulg pakkunud välja 30 000 euro piiresse jääva remondi mõtte.

Linnavalitsus on muutnud kaasava eelarvega seotud reegleid, et järgmisel aastal selliseid apse ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles