Kolga-Jaani jahimehed pole katku surnud metssigu leidnud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani valla ettevõtja Märt Laansalu juhib ka piirkonna jahiseltsi.
Kolga-Jaani valla ettevõtja Märt Laansalu juhib ka piirkonna jahiseltsi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolga-Jaani jahiseltsi juhi Märt Laansalu sõnul tema seltsi jahimaadel katku surnud sigu pole leitud, kuid ta teab, et haiged metssead pole sellest kandist sugugi kaugel.

«Arvestades, et tegu on suvega, peaks surnud metssigade kõdunevaid korjuseid juba õhust tunda olema, aga neid siin kandis ei ole,» sõnas Laansalu. «Inimesed käivad metsas marjul ja ka nemad pole meile surnud sigadest teada andnud.»

Metssigu on Kolga-Jaani kandis Laansalu kinnitusel palju liikvel ning seda näevad põllul loomi passimas käivad jahimehed iga päev. «Katkust aga märki ei ole, ehkki arvata võib, et kaugel see haigus meist ei ole,» lisas ta.

Laansalu avaldas lootust, et tema jahipiirkonnast ei saa sellist taudikollet, nagu on Karksi ja Tõrva kandis. «Seal on jahimehed teinud väga ränka ja vastikut tööd, et korjustest vabaneda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles