Teet Soorm: me kartsime seda kogu aeg

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti metssigade hulgas järjest suureneva sigade Aafrika katku leviku tõttu tegi aktsiaselts Rakvere Farmid 150 000 euro suuruse investeeringu ja ehitas Viiratsisse Ekseko seafarmi desomaja. Pildil HKScan Estonia seakasvatusdivisjoni juhatuse esimees Teet Soorm.
Eesti metssigade hulgas järjest suureneva sigade Aafrika katku leviku tõttu tegi aktsiaselts Rakvere Farmid 150 000 euro suuruse investeeringu ja ehitas Viiratsisse Ekseko seafarmi desomaja. Pildil HKScan Estonia seakasvatusdivisjoni juhatuse esimees Teet Soorm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakvere farmi juht Teet Soorm oli Viljandimaal puhkenud Aafrika seakatku puhangust teadlik. "Loodame, et Ekseko jääb karantiinitsoonist välja," ütles ta.

20 kilomeetrit Valma külast asub Rakvere farmidele kuuluv mitme tuhande seaga Ekseko farm. Aafrika seakatku kahtlustest kuulis asutuse juht Teet Soorm oma sõnul juba eile pärastlõunal.

"Oleme valvel ja oht on meie jaoks suuremaks muutunud. See oli vaid aja küsimus, kus ja kelle farmis see esimesena välja lööb," ütles Soorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles