Tuulisel võitlusväljal langesid rekordid ja murdusid normid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

40. Valter Kalami mälestusvõistlustel võimsaid esitusi pakkunud kergejõustiklased said kõrge tasemega tulemusi: mitu sportlast täitis olümpiamängude või eesootavate maailmameistrivõistluste normi ja sündis palju isiklikke rekordeid.

Pühapäevase võistluse üks õnnelikemaid mehi oli odaviskaja Magnus Kirt. Ehkki Risto Mätase juhendatav mees jäi võistlusel teiseks ja suutis oma treenerit edestada, tõi uus isiklik rekord 82.22 talle maailmameistrivõistlustel osaleja seisuse ja 80 meetri meeste klubi liikme staatuse.

Odaviskevõistlusel tulemusega 81.48 kolmanda kohaga leppima pidanud Viljandimaalt pärit Risto Mätas nimetas Magnus Kirti päeva tegijaks, tunnustades samas muidugi võistluse parima, Tanel Laanmäe suurepärast uut isiklikku rekordit 83.11. Odaviskevõistluse võitnud Tõrva mees Laanmäe täitis pühapäeval Viljandi staadionil sellega ka järgmiste olümpiamängude osavõtunormi. «Võimas võistlus. Nüüd on meil maailmameistrivõistlustel kolm odameest,» rõõmustas Risto Mätas. Magnus Kirt tõdes, et vise uude kümnesse maandas temas kogunema hakanud pingeid. «Ma olen väga pikalt ja tõsiselt odatreeningutele pühendunud ning üle 80 meetri vise andis ennast ikka pikalt oodata, aga ehk võtab see nüüd sisemisi kõhklusi vähemaks,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles