Uksed avanud talud võtsid vastu tuhandeid külalisi

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pajumäe talus käis pühapäeval ligi 500 inimest. Leti taga kaupa müünud peremehe Viljar Veidenbergi sõnul oli menu nii suur, et õhtuks said talutooted otsa. Tühjade kätega ei pidanud keegi siiski lahkuma, viimastele jäi juust, mida keldrist ohtrasti juurde toodi.
Pajumäe talus käis pühapäeval ligi 500 inimest. Leti taga kaupa müünud peremehe Viljar Veidenbergi sõnul oli menu nii suur, et õhtuks said talutooted otsa. Tühjade kätega ei pidanud keegi siiski lahkuma, viimastele jäi juust, mida keldrist ohtrasti juurde toodi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval esimest korda teokssaanud üle-eestiline avatud talude päev ületas kõik ootused. Talutoodangu müügiedu jäi pererahva silmis tänuavalduste ja kiidusõnade varju.

Kolga-Jaani vallas Vissuvere külas möödus päev roosiliselt. Veski talu peremehe Aivo Juraki sõnul ei avatud roosiistikuid pakkuva talu väravaid selleks, et lüüa müügirekordeid. Näidati ehedalt ja vahetult seda, mida iga päev tehakse.

Reklaamkirjade järgi on Veski elulaaditalu, samas saab osta roosiistikuid, on avatud käsitööait ja vaatamiseks vanad masinad. Aivo Juraki sõnul suudeti külalistele pakkuda kõike seda, mida varem oli lubatud. Jurak sõnas, et tegelikult tulid inimesed lihtsalt uudistama, kuidas elu maal võimalik on. Ta kinnitas, et selle päeva puhuks rohtu rohelisemaks ei värvitud ja majaseinu uuesti ei laotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles