Eriolümpialased sõidavad Los Angelesse maailmamängudele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mai-Liis Sõerd

Eriolümpia Eesti  ühenduse 30-liikmeline delegatsioon, kellest kolmandik on viljandlased, suundub teisipäeva varahommikul Ameerika Ühendriikidesse, et Los Angeleses poolemiljonilise publiku silme all esindada Eestit 2015. aasta maailmamängudel. 

Delegatsiooni kuulub 20 sportlast, kes esindavad Eriolümpia Eesti ühendust ühendavas korvpallis, kergejõustikus, iluvõimlemises, bocce's ja bowling'us.

Delegatsiooni juhi Tiina Mölli sõnul oodatakse võimetekohast esinemist kõikidelt sportlastelt. «Samuti loodame, et ühendava korvpalli meeskonnaga mängudel osalemine annab tõuke uute võistkondade tekkeks Eestis,» tõi Möll esile ühendava spordi – nii Eestis kui mujal maailmas eriolümpia toel leviva liikumise, kus üheskoos spordivad intellektipuudega sportlased ja intellektipuudeta partnerid.

Eriolümpia suvised maailmamängud leiavad aset iga nelja aasta tagant. 2015. aasta maailmamängud on Los Angeleses 25. juulist 2. augustini ning mängudest võtab osa 7000 sportlast 177 riigist. Need maailmamängud on rahvarohkeim üritus Los Angeleses alates 1984. aasta olümpiamängudest – oodatakse ligi 500 000 pealtvaatajat.

Los Angelese maailmamängude aupatroonid on Ameerika Ühendriikide president Barack Obama ja esileedi Michelle Obama, kes osaleb ka mängude avatseremoonial. Lisaks astuvad seal üles staarid, nagu Stevie Wonder, Avril Lavigne, Eva Longoria, Michael Phelps, Jimmy Kimmel ja paljud teised. Eriolümpia maailmamängude kohta saab lisainfot mängude veebilehelt.

Eesti delegatsiooni muljetega saab kursis olla Facebooki ürituse «Toetan Eesti sportlasi Los Angelese eriolümpia maailmamängudel!» kaudu.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 4,4 miljonit sportlast 177 riigist. See on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärk on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust. Eestis juhib eriolümpia tegevust Eriolümpia Eesti ühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles