Eesti tippude kõrval on staadionil kümne riigi sportlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Kalami mälestusvõistlused.
Valter Kalami mälestusvõistlused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandi staadionil peetavatel 40. Valter Kalami kergejõustiku mälestusvõistlustel pakuvad Eesti paremikule konkurentsi kümne riigi sportlased.

Meeste kettaheites saab näha olümpiavõitja Gerd Kanteri püüdlusi maailmameistrivõistluste normi 65.00 alistamiseks. Ühtlasi tuleb Kanteril hakkama saada koduste konkurentide rünnakutega, sest kohal on Eesti edetabeli juht, ainsana juba tiitlivõistluste pääsme lunastanud Martin Kupper, Viljandimaa enda mees Märt Israel ning Eesti meistrivõistluste eel vormi prooviv vanameister Aleksander Tammert. Kaarte segab Rootsi esinumber Daniel Stahl.

Meeste odaviskes on Viljandimaalt pärit Eesti viimaste aastate esinumbri Risto Mätase ja äsja universiaadi võitnud Tanel Laanmäe konkurendid lätlane Gatis Cakšs, ukrainlane Oleksandr Nychyporchuk ja Magnus Kirt, kes samuti püüdlevad maailmameistrivõistluste normi 82.00 poole.

Meeste 100 ja 200 meetri jooksus kontrollib vormi Eesti rekordi mees Marek Niit. Talle astub vastu Türgit esindav Ramil Guliyev, kelle 200 meetri rekord on 20,04. Eesti rekordi naine Ksenija Balta püüab head aega 100 meetri jooksus. 

Võistlusõhtul peetakse Viljandi staadionil ka Eesti meistrivõistlused 10 000 meetri jooksus. Starti tuleb Eesti pikamaajooksu paremik nii naiste kui meeste seas.

Võistlused Viljandi staadionil algavad pühapäeval kell 14.30 naiste 100 meetri jooksuga.

Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles