Nava Lava kasvatab teatritulevikku

, peakorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näidend «Läbi Venemaa» räägib nelja eesti naise reisist läbi Venemaa koju.
Näidend «Läbi Venemaa» räägib nelja eesti naise reisist läbi Venemaa koju. Foto: Jaak Kõdar

Nava Laval on täna esietendus. Näidend «Läbi Venemaa» räägib nelja eesti naise reisist läbi Venemaa koju. See 5000 kilomeetri pikkune teekond oli neile vähestele juuniküüditamise lõpp.

Reisipäeviku pani 1946. aastal kirja Leeli talu perenaine Anna Soots. Lavale on selle seadnud Silvia Soro, Jaak Kõdar ja Inga Kaldvee.

Silvia Sorol oli eile proovidel süles pooleaastane Artur. Täpselt sada aastat tagasi oli siin sama vana Artur, kellest hiljem sai Rootsis kirikuõpetaja. Elu ja sündmused jätkuvad ja korduvad. Artur Soro võib kunagi samal taluõule lavastada oma vanemate lugu.

Näidend ise aga on lustlik. Mängivad Luule Komissaarov, Arvo Raimo, Raivo Adlas, Riho Rosberg, Iivi Lepik ja Aire Pajur. Ka Silvia Sorol on rohkem kui lavastaja ja Siberi naise roll. Ta on ema, ilma mängimata, ilma ettekirjutatud tekstita.

Nii sünnib kümnes Nava Lava. Etendused on 17., 18. ja 19. juulil ikka Lilli külas Nava talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles