Rekordite jalgealune lööb Viljandi staadionil kõikuma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeloleval pühapäeval on Viljandi staadionile oodata hulka rahvusvahelise kergejõustiku tippu kuuluvaid sportlasi. Üks mitmest võistlusõhtu tõmbenumbrist on kindlasti meeste kettaheide, kus heiteringi tulevad kõik neli Eesti tugevamat meest, nende seas ka Gerd Kanter. Pilt on tehtud eelmisel aastal peetud võistlusel.
Eeloleval pühapäeval on Viljandi staadionile oodata hulka rahvusvahelise kergejõustiku tippu kuuluvaid sportlasi. Üks mitmest võistlusõhtu tõmbenumbrist on kindlasti meeste kettaheide, kus heiteringi tulevad kõik neli Eesti tugevamat meest, nende seas ka Gerd Kanter. Pilt on tehtud eelmisel aastal peetud võistlusel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval on Viljandi linnastaadionile võistlema oodata väärikat rahvusvahelist seltskonda ehk Eesti ja Euroopa ladvikusse või selle lähedale kuuluvaid kergejõustiklasi. Osalejate nimistus on nii olümpiavõitjaid ja -medaliste kui maailmameistreid.

Tänavu 40. korda peetavate Valter Kalami mälestusvõistluste peaorganisaator Mati Lilliallik rõhutas, et võistlusõhtu linnastaadionil tuleb tähtpäeva vääriline nii koosseisu kui kindlasti tulemuste poolest. «Stardinimekirja vaadates meil häbenemiseks põhjust pole.»

Lillialliku sõnul on staadionile oodata sportlasi paljudest välisriikidest: kaugemaid tulijaid Usbekistanist, Venemaalt ja Türgist, tugevaid odaviskajaid Lätist ning tegijaid sportlasi Ukrainast ja Rootsist, kõnelemata Eesti tippudest. «Kalami mälestusvõistluste peaalad on ikka olnud jooksud ning seal on startimas näiteks Eesti naiste 100 meetri rekordi omanik Ksenija Balta, samuti tuleb staadionile meie praegune meeste esisprinter Marek Niit,» loetles Lilliallik jooksjaid. Mehe sõnul kujunevad kindlasti haaravateks meeste ketteheide ja odavise. «Kettaheites on kohal meie oma neli musketäri – Gerd Kanter, Aleksander Tammert, Martin Kupper ja Märt Israel – kvartett, kes viimati oli koos mõõtu võtmas enam kui aasta tagasi,» andis Lilliallik teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles