Sängituste arv ületab endiselt hällituste oma

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kohtusid Viljandi linnaisadega ligi 40 uut linnakodanikku ja nende vanemat, keda tunnustati hõbelusika, lille, tordi ja meenetega. Pildil on väike Brian, kellele kingitud hõbelusikas jääb hammaste tulekuni ema Keili Purju hoolde.
Eile kohtusid Viljandi linnaisadega ligi 40 uut linnakodanikku ja nende vanemat, keda tunnustati hõbelusika, lille, tordi ja meenetega. Pildil on väike Brian, kellele kingitud hõbelusikas jääb hammaste tulekuni ema Keili Purju hoolde. Foto: Kris Süld / Sakala

Viljandimaal on iive endiselt negatiivne. Vaid Kolga-Jaani vallal on põhjust rõõmustada: seal on esimese kuue kuuga rohkem inimesi sündinud kui surnud.

Poole aastaga on Kolga-Jaanis sündinud kümme last. Vallavanem Kalevi Kaur oletas, et küllap on põhjuseks paranenud elamistingimused ja inimeste parem tervis. Sellest, et sündide arv ületab surmade oma ka aasta lõpul, vallavanem unistada ei julgenud. Kui aasta peale koguneb tosina jagu sünde, on see tema hinnangul piirkonna kohta hea tulemus.

Lisaks Kolga-Jaani vallale oli iive mai lõpuni positiivne ka Abja vallas. Juuniga lisandunud surmade tõttu muutus esimese poolaasta iive siiski napilt negatiivseks. Abja vallavanem Peeter Rahnel uskus, et Abja spordi- ja tervisekeskus, eelmisel aastal viis uut naistele loodud töökohta ning kohalike ettevõtete pidev areng teevad vallast hea elupaiga lastega peredele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles