Avatud talude päeval osaleb kaheksa Viljandimaa majapidamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja vallas tegutsev Pajumäe talu on üks Viljandimaa maaettevõttest, kes 24. juulil huvilistele oma uksed avab.
Abja vallas tegutsev Pajumäe talu on üks Viljandimaa maaettevõttest, kes 24. juulil huvilistele oma uksed avab. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Pühapäeval, 19. juulil on esimene üle-eestiline avatud talude päev, kui külalistele avavad uksed ligi 150 talu ja põllumajandusettevõtet. Uudistada saab ettevõtteid alates Eesti suurimast piimafarmist kuni siidrivabrikuni.

Viljandimaalt avab külalistele uksed kaheksa talu: Pajumäe talu Abja vallas, Seedri puukool Karksi vallas, Pollioja talu Viljandi vallas ja Kaevandi talu Suure-Jaani vallas, Aruküla puhkeküla Tarvastu vallas ning Veski tali, Oiu sadam ja MTÜ Võrtjärve Kalanduspiirkonna keskus Kolga-Jaani vallas. Igal avatud talude päeval osaleval ettevõttel on oma programm, millega saab tutvuda aadressil avatudtalud.ee.

«Iga huviline võiks osalevate ettevõtete ja nende programmidega veebikaardi vahendusel varem tutvuda, valida välja endale kõige põnevamad paigad ning kui pererahvas on seda palunud, siis ka oma tulekust teada anda,» ütles avatud talude päeva peakorraldaja Karin Volmer.

Maaeluminister Urmas Kruuse leidis, et teeots maale võiks Eesti inimestele taas tuttavamaks saada, sest värske toidu järele tuleb ikka maale sõita. "Kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus, mida hoida ja austada. Kuidas Eesti toit kasvab, seda avatud talude päeval näebki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles