Opositsioon tahab abilinnapea tegevuse erakorralist uurimist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioon leiab, et abilinnapea Ardo Agasilla tegevusetuse tõttu tekkis Jakobsoni koolis konflikt, mis lõppes direktori taandumisega. Ardo Agasilla otsene ülemus, linnapea Ando Kiviberg seda mõtet ei jaga.
Opositsioon leiab, et abilinnapea Ardo Agasilla tegevusetuse tõttu tekkis Jakobsoni koolis konflikt, mis lõppes direktori taandumisega. Ardo Agasilla otsene ülemus, linnapea Ando Kiviberg seda mõtet ei jaga. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kolm kuud Viljandis opositsioonis olnud sotsid väidavad, et Jakobsoni kooli juhi lahkumisega lõppenud segaduse põhjustaja on abilinnapea, ning tahavad tema tegevuse uurimiseks kokku kutsuda volikogu erakorralise istungi.

Abilinnapea Ardo Agasild, keda sotsiaaldemokraadid süüdistavad, ei hakanud Sakalale saadetud kirjalikes vastustes opositsionääridega vaidlema, vaid andis teada, et on tegutsenud nii, nagu reeglid ette on näinud. Lisaks teatas ta, et kooli hoolekogu hääletusel, kus direktor Eero Järvekülje vabastamise poolt oli seitsmest liikmest viis, jäi tema erapooletuks.

Viljandi linnapea Ando Kivibergi sõnul võib Ardo Agasilla tegevust kõnealuses protsessis analüüsida küll, aga ta ei jaga arvamust, et seda peaks tegema erakorraliselt ja nii lühikese etteteatamisega. «Kindlasti oleks saanud teha midagi paremini ja kogu loost on minulgi oma selge arvamus, kuid pidada abilinnapead kõiges süüdlaseks on ilmselgelt liiga palju,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles