Juhtkiri. Pidama ei tohi jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kui läheneda Holstre-Polli tervisekeskuse olukorrale puht pragmaatilisest seisukohast, tekib vägisi tahtmine selle asutuse uksed lihtsalt sulgeda. Teisalt aga meenutab seis papa Kiire tõdemust pärast seda, kui Jorh Venemaalt paljaks varastatuna ja muidu hädisena koju oli jõudnud: «Nüüd, kui me oleme juba nii palju kahju kannatanud, ei saa me ometi poolele teele pidama jääda.»

Selle tervisekeskuse jaluleaitamine – eeldades ja lootes, et see on võimalik – pole kerge kellelegi. Küsimus, kuidas seda saavutada võiks, võtab nõutuks. Kuid üks on selge ja seda mõistab ka sihtasutuse juhatus: keskus tuleb turistidele huvitavaks muuta. Ilma toimiva turunduseta ei ole Holstre-Polli tervisekeskuse olukorra paranemine isegi teoreetiliselt võimalik. Selles mõttes on seekordne juhivalik igati loogiline ja võiks isegi öelda, et paljulubav – uuele juhile on turismindus ju kõike muud kui võõras.

Siinkohal on paslik meenutada võtmeküsimust: kuidas keskusega korralikult raha teenima hakata? Talvel käiakse seal suusatamas küll, ent selle pealt ei teeni. Holstre-Polli tervisekeskus on nagu mõni idufirma, mille idee tundub kõigile kihvt, aga kui see on ellu viidud, selgub, et see ei too lihtsalt sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles