Äärmuslike vaadetega ühenduse kleepsud ilmusid linnatänavale

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi noorteühenduse kleepse võib näha vanalinnas ja Paalalinnas.
Rootsi noorteühenduse kleepse võib näha vanalinnas ja Paalalinnas. Foto: Vootele Ruusmaa / Sakala

Viljandi vanalinna ja Paalalinna prügikastidele ja laternapostidele on viimasel paaril nädalal ilmunud oranže kleepse, mis reklaamivad Rootsi paremäärmuslikku organisatsiooni. Nende omavoliline kleepija ei ole teada.

Kleepsud viitavad ühendusele Nordisk Ungdom ehk Põhjala Noored. See on 2010. aastal asutatud Rootsi rahvuslik noorteorganisatsioon, mida on liigitatud paremäärmuslike hulka. Veebruaris osalesid selle liikmed Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) korraldatud tõrvikurongkäigus Tallinna vanalinnas.

Noorteühendus pöörab enda väitel tähelepanu Rootsi rahvusriigi ja kultuuri säilimisele, kuid neid on süüdistatud ka marurahvusluse õhutamises ning nad on oma tegevusega silma jäänud Rootsi kaitsepolitseile. Nordisk Ungdomi äärmuslikkust on kritiseerinud ka antirassistlik väljaanne Expo, kes on 1995. aastast uurinud rassismiga seotud liikumisi ja organisatsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles