Soome-ugri toidukultuuri seltsi liikmed valmistavad pühapäeval kõigi huviliste pilgu all Kõpu mõisas Udmurdi pelmeene ja Karjala pirukaid.
Kõpu mõisas valmivad Udmurdi pelmeenid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituse ühe eestvedaja Ljudmila Ruukeli sõnul tutvustatakse sel sündmusel toite, mida teevad soome-ugri rahvad. Kõik huvilised saavad pühapäeval kell 14 koguneda mõisa ja osaleda ka ise nende toitude valmistamisel.
Udmurdi pelmeene tegev Ruukel selgitas, et nimetatud toitude valmistamiseks kulub kaks-kolm tundi ning siis räägitakse ka sellest, millisel määral soome-ugri rahvaste toidukultuur erineb või sarnaneb.
Toidupäev on osa sel nädalavahetusel kestvast "Unustatud mõisate" külastusmängust.