Kõpu mõisas valmivad Udmurdi pelmeenid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 2007. aastast, kui Soomaal Karuskosel korraldati päev, kus tutvustati udmurtide kultuuri ja toitu.
Fotomeenutus 2007. aastast, kui Soomaal Karuskosel korraldati päev, kus tutvustati udmurtide kultuuri ja toitu. Foto: Henn Soodla

Soome-ugri toidukultuuri seltsi liikmed valmistavad pühapäeval kõigi huviliste pilgu all Kõpu mõisas Udmurdi pelmeene ja Karjala pirukaid.

Ürituse ühe eestvedaja Ljudmila Ruukeli sõnul tutvustatakse sel sündmusel toite, mida teevad soome-ugri rahvad. Kõik huvilised saavad pühapäeval kell 14 koguneda mõisa ja osaleda ka ise nende toitude valmistamisel.

Udmurdi pelmeene tegev Ruukel selgitas, et nimetatud toitude valmistamiseks kulub kaks-kolm tundi ning siis räägitakse ka sellest, millisel määral soome-ugri rahvaste toidukultuur erineb või sarnaneb.

Toidupäev on osa sel nädalavahetusel kestvast "Unustatud mõisate" külastusmängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles