Unustatud mõisates pakutakse kohvi, teatrit ja pelmeene

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõis.
Õisu mõis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalavahetusel on neli "Unustatud mõisate" külastusmängus osalevat Viljandimaa mõisat taas külalistele avatud. Seekord on mitmes mõisas ka põnevat meelelahutust.

Näiteks Suure-Kõpu mõisas on laupäeva õhtul kammerkontsert „Hraly dudy. Muusika meilt ja mujalt”. Esinevad Alexis Roussine (viiul, Prantsusmaa), Mari-Liis Päkk (viiul, USA), Jason Calloway (tšello, USA) ja Diana Liiv (klaver, harmoonium, Eesti). Pühapäeval kell 12 algab sealsamas soome-ugri toidukultuuri õppepäev, kus valmistatakse Udmurdi pelmeene ja Karjala pirukaid.

Õisu mõisas algab nii laupäeval kui pühapäeval kell 14 kogupereetendus „Maks ja Moorits”, kus mängivad Ugala näitlejad Tarvo Vridolin ja Andres Tabun ning kunagine Ugala juht, lavastaja ja näitleja Andres Lepik.

Kui kõik ülejäänud mõisad on sel nädalavahetusel kahel päeval avatud kella kümnest 18.40-ni, siis Heimtali mõis on täna avatud kella 15.30-ni. „Eks igas mõisas või ette tulla sündmusi, kus sissepääs on ainult kutsetega,” on kirjutatud põhjenduseks mõisa Facebooki lehele. Kui aga mõis on avatud, saab seal vaadata kooli õpilastööde näitust ning istuda kohvikus.

Pärsti mõisas tehakse giidituure nagu teisteski mõisates, aga niinimetatud eripakkumist seal kavas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles