Uus Punamütsikese lugu vanamuusikutelt

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte vanamuusikute etteaste sai Neeme Punderi eestvedamisel Viljandi festivali osaks juba 2003. aastal.
Noorte vanamuusikute etteaste sai Neeme Punderi eestvedamisel Viljandi festivali osaks juba 2003. aastal. Foto: Erakogu

Teisipäeval alanud Viljandi vanamuusika festival lõpeb homme kell 17 pärimusmuusika aidas kogupereetendusega «Punamütsikese seitse sõpra».

Uue versiooni Punamütsikese seiklustest on kirjutanud Aivar Trallmann ja Annabella Punder, lavastanud on Üllar Saaremäe. Muusikalises kogupereloos mängivad Reti Noorhani, Keitlin Siht, Annabella Punder ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia näitekunsti 11. lennu tudengid Tanel Ting ja Karl Robert Saaremäe. Neeme Punderi taktikepi all musitseerivad noored vanamuusikud. 

Kui uskuda Durhami ülikooli antropoloogi Jamshid Tehrani uurimust, on läbi sajandite Punamütsikese loost loodud 58 versiooni. Libreto autor Aivar Trallmann lausus, et uue loo kontseptsioon sündis mullu sügisel, ent lõpliku versiooni vormistamine võttis aega ja valmis koos 9-aastase Annabella Punderiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles