Viljandlannad stardivad pikamaajooksus ja kettaheites

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tõllasson
Kätlin Tõllasson Foto: Liis Treimann

Tallinnas alanud Euroopa alla 23-aastaste kergejõustiklaste meistrivõistlustel teeb reedel oma stardi viljandlanna Heleene Tambet ning laupäeval astub heiteringi Suure-Jaani vallast pärit Kätlin Tõllasson.

Heleene Tambet
Heleene Tambet Foto: Mallor Malmre / Scanpix

10 000 meetri jooksus startiv Heleene Tambet tunnistas mõni päev enne starti, et reedel kell 19.15 Kadrioru staadionil algav jooks on olnud tema hooaja tähtsaim eesmärk, kuid viimase kuu jooksul juhtunu tõttu on tal võistlust raske kommenteerida. Nimelt tabas jooksjat vahetult enne Kreekas peetud Euroopa võistkondlikke meistrivõistlusi põlvepõletik ning valu tõttu pole ta saanud korralikult treenida.

Kreekas osales Tambet 3000 meetri jooksus ja pidi valu tõttu leppima viimase kohaga.

«Olen alla 23-aastaste Euroopa meistrivõistlusteks valmistunud sügisest alates,» rääkis ta. «USA-s, kus ma õpin ja treenin, tegin väga korraliku hooaja. Juba esimesel võistlusel 3. aprillil uuendasin 10 000 meetri Eesti noorsoo rekordit poole minutiga (34.32,68) ja sellele järgnes veel paar head starti.»

Neiu mõttes olid hooaja peamise eesmärgina ikkagi Euroopa meistrivõistlused. Pärast Eestisse naasmist hakkas teda juuni alguses kimbutama aga põlvevalu ning 15. juunist pidi ta jooksmisest loobuma, sest põlves diagnoositi põletik ja valu joosta ei võimaldanud. «Loomulikult olen treenimist jätkanud rattal sõites ja ujudes, aga selline asjade käik on olnud siiski väga suur tagasilöök,» nentis ta ise.  «Püssi ei saa siiski veel põõsasse visata, sest kodused Euroopa meistrivõistlused on ikkagi väga eriline sündmus.»

Tambet nentis, et praeguses olukorras ei ole tal mõistlik seada endale mingeid eesmärke ja anda lubadusi teistele. «Stardinimekirja olen näinud ja vastased on teada, aga üritan mitte tegelda nende ja nende aegade hindamisega. Parim, mis hetkel teha saan, on minna Kadriorus starti ja anda kõik, mis hetkeoludes võimalik – joosta ainult iseenda eest.»

Kettaheitja Kätlin Tõllasson hakkab võistlema laupäeva hommikul, kui Kadriorus algab naiste kettaheite kvalifikatsioonivõistlus. Et kindlalt lõppvõistlusele pääseda, tuleb Tõllassonil tõenäoliselt heita rohkem oma tänavusest parimast tulemusest, sest normiks seatakse suure tõenäosusega vähemalt 51 meetrit. Tõllassoni selle aasta parim heide on 50.67.

Hallistest pärit heitja on ise rääkinud, et käesolev aasta on kujunenud talle justkui tagasitulekuks. 2012. aastal jõudis ta juuniorieas esimest korda ka täiskasvanute tiitlivõistlusele, kuid siis järgnenud jalavigastus ei lasknud tal kahel järgmisel suvel häid tulemusi näidata. Alles tänavu suutis ta uuesti üle 50 meetri heita.

Viimase kontrollvõistluse tegi ta eelmise nädala lõpul Rakveres Eesti noorsoo meistrivõistlustel. Selle jõuproovi ta küll võitis, aga tulemus jäi siis pisut alla 49 meetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles