Viljandi linn paneb Suure-Jaani vallas päritud krundi müüki

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas on aastaid asunud sotsiaalkorter. Nüüd otsitakse 12-ruutmeetrisele pinnale uut omanikku.
Selles majas on aastaid asunud sotsiaalkorter. Nüüd otsitakse 12-ruutmeetrisele pinnale uut omanikku. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Õige pea läheb müüki Viljandi linnale kuuluv kinnisvara: sotsiaalkorter vanalinnas ja pärimise teel saadud krunt naabervallas.

Viljandi majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul otsustas linnavalitsus kinnisvara müüki panna, sest avaliku võimu teostamise seisukohast pole selle järele vajadust. Maidla hindas peremeheõigusest loobumist maksumaksja seisukohast õigustatuks, sest Viljandis asuva korteri ja Suure-Jaani vallas paikneva krundi edasise hooldamisega on seotud vaid lisakulud, mida ei taheta maksumaksja õlule jätta.

Viljandi linnajuristi Marko Kotsari sõnul on Liiva tänav 7–7 korter olnud pikka aega linna omandis ning välja üüritud. Et korter on pisike, 12-ruutmeetrine, mitte kõige paremas korras ning selle asukohta ei saa Kotsari hinnangul mugavaks pidada, paigutati üüriline paremale pinnale ning otsustati vara maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles