Tsahkna põhjendas Pakosta eelistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue võrdõigusvolinikuna alustas eile tööd endine riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liidust välja astunud Liisa Pakosta.
Uue võrdõigusvolinikuna alustas eile tööd endine riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liidust välja astunud Liisa Pakosta. Foto: Liis Treimann / Postimees

​Isamaa ja Res Publica Liidu juhist sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna põhjendas kauaaegse parteikaaslase ja endise riigikogu liikme Liisa-Ly Pakosta nimetamist võrdõigusvolinikuks sooviga muuta voliniku institutsioon laiapõhjalisemaks.

«Mulle esitati kaks kandidaati, kelle seast pidin valima tulevase voliniku. Leian, et soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku institutsioon peab ühiskonnas muutuma laiapõhjalisemaks. Tegin oma otsuse pärast kohtumist mõlema kandidaadiga,» vastas Tsahkna küsimusele, mille alusel ta arvab, et Pakosta minetab parteist lahkudes selle vaated ja hakkab võrdse kohtlemise eest seisma.

Tsahkna nimetas riigikogus kooseluseaduse vastu hääletanud Pakosta võrdõigusvolinikuks möödunud reedel, jättes kõrvale soolise võrdõiguslikkuse eksperdi Christian Veske. Eelmises voorus langes konkurentsist välja ka valikukomisjonilt enim punkte saanud inimõiguste keskuse juht Kari Käsper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles