Küla, millel on oma lennurada

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torupillitraditsioonide elushoidja Ants Taul on ka kirglik lennuhuviline. Kui ilm soosib, võib teda Riidaja ümbruses linnu kombel liuglemas näha.
Torupillitraditsioonide elushoidja Ants Taul on ka kirglik lennuhuviline. Kui ilm soosib, võib teda Riidaja ümbruses linnu kombel liuglemas näha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas leiduks Eestis teist sellist vahvat küla, mis saaks uhkust tunda päris oma lennuraja üle?

Torupillitalu peremehe Ants Tauli huvi ja kirg ei piirdu sugugi torupilli mängimisega. Armsaks saanud pillist rääkides tekkis tema silmisse helk. Kui aga jutt lennumasinatele läks, lõid silmad juba tõeliselt särama.

Taul pole oma sõnul küll kursis kõikide uskude ja usunditega, kuid hinduismi ja mitme maausu juurde kuuluvat taassündi ta isegi usub. «Nagu õpetus räägib, oli inimene eelmises elus kas mõni teine inimene või hoopis loom. Minu puhul on vist küll selge: mina olin kahtlemata lind,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles