Mulgimaa peremäng läks hooga veerema

, Viljandimaa Arenduskeskuse kodanikeühenduste konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naatsaku talus tuli määrata viljasorte.
Naatsaku talus tuli määrata viljasorte. Foto: Erakogu

Pühapäeval leidis Viljandimaal aset „Mulgimaa peremäng“, millega korraldajad tutvustasid Mulgimaale omaseid tegevusi ning mille eesmärk oli edendada kohalikku turismi.

Mulgimaa piirkonna ühenduste koostöös peetud peremängu päeval tutvustas tegevusi paarkümmend kohalikku ühendust ja keskust, aga ka eraettevõtjat. Osalejad läbisid päeva vältel eri paiku ja kogusid voldikutele märke.

Mängu idee oli, et igas punktis tuleb vastata küsimustele või täita mingeid ülesandeid. Paljud neist olid seotud Mulgimaa teemadega.

Vahvaid tegevusi ja teadmisi oli võimalik koguda ohtrtalt: kasevihtade valmistamine ja kanamunade otsimine Naatsaku talus, karaski küpsetamine Murri häärberis, kompadel kõndimine Tuhalaane külas, kangastelgedel kudumine Karksi kultuuriseltsis, kamapallide tegemine Mulgi Ukuvakas, kahemehesaega saagimine Mulgi külamuuseumis, Kullapaja otsimine Kullamäel ja palju muudki.

Pikale läinud, aga seikluslikul päeval pandi mängupunktides kirja enam kui 450 inimest, kuid eks paljudes neist käisid samad inimesed. Kõige populaarsemad punktid olid Mulgi savikoda ja Mulgi Madli.

Korraldajada on tänulikult avatud punktides olnud inimestele, kes leidsid aega ja tahet mänguga kaasa tulla.

Neil, kes seekord ei jõudnud mängust osa võtta, avaneb uus võimalus 1. augustil, kui Mulgimaa avab uuesti oma õued, toad ja hinged.

Lisainfot mängu kohta saab Facebookist Mulgimaa peremängu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles