Juhtkiri. Need erandjuhud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kui inimene jätab ühel hommikul autoga tööle sõites turvavöö kinnitamata, on väga ebatõenäoline, et see maksab talle valusasti kätte. Siinkohal ei käi jutt politseile vahelejäämisest ja trahvist turvavarustuse kasutamata jätmise eest, vaid ikka sellest kõige hirmsamast – et inimene satub õnnetusse ja saab lahtise turvavöö tõttu surma või raskesti viga. Trahvi võib ära maksta, aga inimese elu kukrut kergendades tagasi ei too ja ränki üleelamisi olematuks ei tee.

Loomulikult ei tähenda see, nagu ei peaks turvavööd enne iga sõitma­asumist kinnitama. Liiklusõnnetusega lõpeb vaid murdosa kõigist sõitudest ja käikudest, kuid nende erandjuhtumite eest tuleb võimalikult hästi kaitstud olla. Seetõttu kohustabki seadus turvavööd kandma ning liigeldes paljusid nõudeid ja seadusi täitma. Neil kõigil, näigu mõni neist kui tahes tähtsusetu, on üks ja sama eesmärk: hoida ära nood erandlikud saatuslikud juhud.

Seda, et nõuded ja seadused on täitmiseks, tuletab meile paraku kõige valusamal moel meelde ka Tartu lähistel juhtunud traagiline batuudiõnnetus. Ent enam ei kahtle ilmselt keegi: batuut tuleb alati vaiadega maa külge kinnitada, nagu on ette nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles