Kopsakas kilpkonn putkas Viljandi järve

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonn Fernando lipsas peremehe käte vahelt järve Bangalo suvekohviku juures. Ehkki pole teada, kuhu ta suuna võttis ja mis temast edasi sai, võib oletada, et ta liigub praegugi selles piirkonnas.
Kilpkonn Fernando lipsas peremehe käte vahelt järve Bangalo suvekohviku juures. Ehkki pole teada, kuhu ta suuna võttis ja mis temast edasi sai, võib oletada, et ta liigub praegugi selles piirkonnas. Foto: Merily Šmidt, Reimo Rääts

Eelmisel nädalal sai Viljandi järve fauna ühe liigi võrra rikkamaks. Nimelt pani reede hommikul Bangalo suvekohviku lähedal rannas peremehe käte vahelt plehku ligi 30 sentimeetri pikkune vesikilpkonn.

Tahtis pesta

Viljandlane Reimo Rääts ütles, et tavaliselt toimetab talle kuuluv Fernando-nimeline kollakõrv-ilukilpkonn suures akvaariumis. Et sel nädalal läksid ilmad ilusaks, otsustas ta oma eksootilisele sõbrale pakkuda võimalust järve ääres Eesti suve nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles