Kaksteist tundi muusikat päikesesoojal muruplatsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
 Naabermaakonnas Kilingi-Nõmme suveaias peetud hea muusika festival «Schilling» on tähelepanuväärne näide eduloost, kuidas entusiastlik pisipidu, mille ühe kandi ühtmoodi mõtlevad mehed on väikelinnas põlve otsas käima tõmmanud, kujuneb Eesti festivalikalendri üheks tähelepanuväärsemaks sündmuseks. Traditsiooniliselt oli kohal palju viljandlasi.
 
«Schilling» on pesuehtne perefestival, kus näeb nii pisipõngerjaid kui laiade õlgkübaratega küpseid prouasid. Atmosfäär on see, mis loeb. Õhust avaneks kindlasti tore pilt maleruutudena laiali laotatud kirjudest tekkidest. Sõbralikkus ja vahetus hõljuvad juulipäikesest kuumaks köetud Kilingi-Nõmme suveaia kohal. 
Järjekorras üheksanda «Schillingu» artistide ühine joon oli see, et bändid, kes ei kõlanud plaadil ehk kõige paremini, osutusid täiesti arvestatavateks live-kooslusteks ja need, kes kõlasid plaadil hästi, olid laval veelgi paremad. Korraldajatel on hea nina. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles