KIK avas tänavuse teise keskkonnaprogrammi taotlusvooru

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute keskuse logo
Keskkonnainvesteeringute keskuse logo Foto: Ekraanitõmmis

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) kuulutas välja keskkonnaprogrammi selle aasta teise taotlusvooru, mille käigus saab keskkonnaprojektidele küsida toetust kuni 17. augustini.

Taotluste esitamine käib läbi elektroonilise infosüsteemi KIKAS. Vooru õigusraamid on samad mis eelmises ja üle-eelmises voorus. Küll aga kohtavad projektikirjutajad väikseid uuendusi KIKAS-e taotluskeskkonnas, teatas KIK-i pressiesindaja BNS-ile.

KIK-i keskkonnaprogrammi üksuse juhi Heiko Põdersalu sõnul aitavad täiendused selgemalt grupeerida rahastatavaid tegevusi ja konkreetsemalt tuua välja projektide keskkonnamõju. "Taotlejatel tuleb küll sisestada veidi rohkem andmeid, kuid samas annab uuenenud taotlusvorm täpsemalt ette projektiga seotud andmete vajaduse ja taotleja ei pea otsima enam pikast nimekirjast oma projektile sobivaid näitajaid," rääkis ta.

Taotlejad ei pea KIKAS-e uuendusi eraldi selgeks õppima. "Piisab, kui tutvuda kehtiva õigusraamiga ja KIK-i kodulehel olevate juhistega ning otsast alustada oma taotluse sisestamisega KIKAS-esse," lausus Põdersalu ning lisas, et küsimuste korral saab kontakteeruda ka KIK-i spetsialistiga.

KIK-i keskkonnaprogrammis jagatakse projektidele toetusi kokku kümnes valdkonnas: kalanduses, veemajanduses, jäätmekäitluses, looduskaitses, metsanduses, keskkonnakorralduses, merekeskkonnas, maapõues, atmosfääriõhu kaitses ja keskkonnateadlikkuses. Projekte rahastatakse Eesti riigieelarvesse laekuvatest keskkonnatasudest.

Aasta esimesest taotlusvoorust sai KIK-i nõukogu otsusega rahastuse 575 projekti 22,6 miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles