Rattur murdis koristamata killustikul rangluu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamata killustik on jalgratturitele ohuallikas
Koristamata killustik on jalgratturitele ohuallikas Foto: Merily Šmidt

Viljandis tänavaparandusest jäänud killustikul libisenud jalgrattur Veiko Piho kukkus nii õnnetult, et murdis rangluu ja vajas operatsiooni. Ligi kaks nädalat tagasi pöördus kannatanu linnavalitsuse poole, et too teeolusid parandama asuks, ning on nördinud, et selleks pole midagi ette võetud.

Veiko Piho sõnul on teeotsad linnas ohtlikud lahtise killustiku pärast, mis on sinna jäänud teede pindamisest ja aukude lappimisest. Piho mainis, et tema töökaaslased on samuti seda märganud. 

«Eriti ohtlikud on suurte teede pealt mahakeeramise kohad,» märkis ta. 

Pihoga juhtus õnnetus 11. juunil Männimäel Riia maanteelt maha pööramisel 34a ja 36 majade vahele. «Mul libises esiratas alt ära. Kui kiirabist tagasi tulin, oli veel näha meetrine lohisemisjälg,» meenutas Piho. «Luu kokkukasvamine ja taastumine võtab aega ligi aasta, töölt jään kõrvale kuueks nädalaks.» 

Kui Veiko Piho kaks nädalat tagasi Viljandi linnavalitsuse poole pöördus, et teeolude ohtlikkusele tähelepanu juhtida, ütles linna teedespetsialist Heikki Teearu talle, et asja

uuritakse ning püütakse välja selgitada, kas see on linna või hoopis ühistute mure. 

Spetsialist rääkis Sakalale, et oli käinud Männimäel sündmuspaika vaatamas, ja tõdes, et kõnealune koht on linna vastutusalas ning lahtine killustik oli sinna jäänud aukude parandamisest. 

«Seda killustikku spetsiaalselt kokku ei pühita, seda tehakse üldiselt kevad- ja sügispuhastuse käigus,» lausus ta.

Heikki Teearu sõnul loodetakse peatänavad puhtaks saada suve keskpaigaks. 

«Tähtaega ei oska öelda, kuid seda tehakse praegu. Väiksematele teelõikudele võib lahtine killustik jääda sügiseni,» lausus ta. 

Teearu lisas, et kui keegi märkab linnapildis mõnd ohtlikku kohta, võib neist linnavalitsusele teada anda. «Sellised kohad püüame kiiremini ära puhastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles