Öödiskod suvises metsalaanes

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öösiti jahib händkakk põlluservades hiiri.
Öösiti jahib händkakk põlluservades hiiri. Foto: Stanislav Moshkov

Teatavasti on inimeste uneharjumused erinevad. Kui üks tõmbab juba Vikerraadio unejutu ajal endale laialt haigutades teki peale, siis teist võib veel päikesetõusulgi näha ööklubis, näpud püsti, uhkeid tantsupoognaid võtmas. Umbes samasugused lood on linnu- ja loomariigis.

Kõige kirjuma seltskonna moodustavad tiivulised tegelased. Kui näiteks pääsukesed tiirutavad taevalaotuses päeval, siis kakulised muutuvad aktiivseks öötundidel. Kõikvõimalikud laululinnud teevad oma etteasteid aga päikesetõusu ja -loojangu paiku. 

Kui satute mingitel segastel asjaoludel kevadel või suvel metsaservas jalutama kell kolm hommikul, võite olla kindlad, et nokaliste laulupidu veavad eest rästad, metsvindid, rasvatihased ja lehelinnud. Avaakordid lüüakse lahti vahetult enne koitu ja suurejoonelist kontserti jagub paariks-kolmeks tunniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles