Nädala plinder. Mis maksab üks...

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merily Šmidt

«Maksumust ei oska hinnata, kindlasti rohkem kui 30 000.» Nii on kirjas Viljandi linnavalitsusele tehtud ettepanekus korrastada kaasava eelarve raha toel Uueveski trepp. Nagu me teame, pälvis toosama idee linnarahva kõige suurema poolehoiu. Ja nagu me teame, ollakse linnavalitsuses nüüd seetõttu korralikult plindris, sest ehitus koos kõigi projektide ja lammutamisega läheks maksma ligemale kaks korda nii palju, kui eraldati kaasava eelarve projektiks raha.

Isegi kui 30 000 euro eest on mingi lahendus võimalik, ei rahuldaks see ilmselgelt kedagi. Sel nädalal tunnistasid linnajuhid, et nad ei tea, mis trepist saab.

Harilikul kodanikul on pehmelt öeldes raske välja nuputada, mis maksab üks trepp, mänguväljak, allikamaja, rannaala korrastamine või muu säärane. Õigemini millise trepi, mänguväljaku, allikamaja või muu ehitise mingi etteantud summa eest saab või kui palju ilusamaks rannaala selle toel muutub. See on isegi asjatundjatele kõva pähkel pureda, sest kui selgelt liiga kalli projekti oskab teadjamees kõrvale lükata, siis piiripealsema juhtumi puhul selgub tõde alles pärast hanget. See asjaolu on iseenesest tänuväärse kaasava eelarve nõrk koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles