Soe ilm toob uued mured. Politsei manitseb mitte jätma lapsi ja lemmikloomi autosse

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer autos.
Koer autos. Foto: Peeter Kümmel

Politseinike varasemate aastate kogemus näitab, et soojade suveilmade saabumine toob kaasa probleeme, mis on tingitud lapsevanemate ja lemmikloomaomanike rumalast käitumisest. Sestap rõhutavad korrakaitsjad, et lastele ja lemmikloomadele võib palavasse autosse jätmine olla suisa eluohtlik.

Politsei saab igal suvel väljakutseid, milles möödujad annavad teada, et kaubanduskeskuse parklas on päikese kätte jäetud auto, kus nutab laps või on silmanähtavalt ebameeldivas olukorras lemmikloom. Kuigi politsei võtab sõidukiomanikuga ühendust ja enamasti tõttab lapsevanem või loomaomanik autosse jäetut päästma, on selline tegevus ohtlik ning vastutustundetu.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees nentis, et enamasti tuuakse sellistel puhkudel vabanduseks, et autost eemalduti vaid hetkeks. „Kuid need hetked ongi paraja pikkusega, et sündmused võtaksid pöörde, millega ei osatud arvestada. Eksperdid ütlevad, et imikule võib palava ilmaga kuumenenud autosalongis viibimine muutuda ohtlikuks juba 15 minuti jooksul. Seega pigem tuleb vältida olukordi, kus lapsed palavasse autosse jäetakse. Kuigi on levinud teadmine, et koerad taluvad kuumust inimestest paremini, ei vasta see tõele. Kehatemperatuuri paarikraadine tõus võib muutuda koerale kiiresti eluohtlikuks,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles