Sööme sõnu. Lambad on siin ja lambad on seal

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljadega hautatud lambakoodid
Köögiviljadega hautatud lambakoodid Foto: Üllar Priks / Sakala

Lambaid on ilmas mitmesuguseid. Näiteks Norras näksivad mäepervedel sellised, kelle ühe külje jalad on teistest lühemad, et nad külili ei kukuks ja alla orgu ei veereks. No olgu, ega ma seda päris kindlalt väita saa, sest mõõdulindiga pole ma neid uudistamas käinud. Küll aga olen päris isiklikult kohtunud kõiksugu muude lammastega. Küllap tulevad nad teilegi tuttavad ette.

Võtame näiteks niisugused, kes liikluses stepisammul ringi kepslevad. Küll kohtab neid maanteedel pimedates kurvides möödasõite tegemas, küll kolmepromillises joobes võpsikusse vihisemas, küll oma Hummereid invaliidide kohale parkimas... 

On ka sääraseid, kes muutuvad lambaks siis, kui nad võimuga kokku puutuvad. Tihtilugu kaasnevad selle sündroomiga raskemad isiksusehäired, mistõttu hakkavad nad end sootuks paabulinnu või paaviani kombel üleval pidama. Lihtsat inimest segavad seda sorti lambad harva, nii korra nelja aasta tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles