Tarbetult keerulise reglemendi tõttu tuleb direktorit uuesti valida

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni algul nimetati Iñaki Sandoval Campillo ja Garri Raagmaa kultuuriakadeemia direktori kandidaatideks. Ehkki vahepeal on korraldatud valimised ja Raagmaad on juba võidu puhul õnnitletud, on mõlemad taas kandidaadi seisuses ning uued valimised tulevad 24. juulil.
Juuni algul nimetati Iñaki Sandoval Campillo ja Garri Raagmaa kultuuriakadeemia direktori kandidaatideks. Ehkki vahepeal on korraldatud valimised ja Raagmaad on juba võidu puhul õnnitletud, on mõlemad taas kandidaadi seisuses ning uued valimised tulevad 24. juulil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Folgifestivali teise päeva pärastlõunal peavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia valimiskogu liikmed uuesti kõrgkooli peahoonesse kogunema, sest nende jaanieelne otsus valida selle direktoriks Garri Raagmaa ei saanud Tartu ülikooli rektorilt kinnitust.

«Erakordselt totter lugu ja äärmiselt kahetsusväärne, et tegutsesime vigase reglemendi alusel,» tunnistas valimisi juhtinud akadeemia nõunike kogu esimees Mart Meri. Ka teised valimised tuleb temal korraldada ja siis on  valimiskord nii lihtne kui võimalik. Igal valijal on üks hääl, mille ta saab anda ühe kandidaadi heaks või selle üldse andmata jätta.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm võttis neljapäeval kuulda valimiskogu liikme Helir-Valdor Seedri protesti ning andis teada, et akadeemia uue direktori ametisse määramiseks vajalikud valimised tuleb uuesti korraldada. 24. juulil kell 14 on 25 valimiskogu liiget oodatud akadeemia peahoonesse ning nad saavad taas valida Garri Raagmaa ja Iñaki Sandoval Campillo vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles