Juhtkiri. Mälu järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Statistika näitab, et suur osa liiklusõnnetustest leiab aset autojuhi kodust mõne kilomeetri raadiuses. Selle üks ilmne põhjus on asjaolu, et väga paljud sõidud algavad kodust ja lõpevad seal. Spetsialistid toovad välja ka asjaolu, et tuttavas paigas kiputakse liiklema «nii nagu alati». Ühel päeval on aga kusagil liikluskorraldust muudetud või tuleb auto pimeda nurga tagant, kus pole kunagi ühtegi vastusõitjat olnud...

Viljandi-suuruses linnas on peaaegu kõik kohad kodust mõne kilomeetri kaugusel, mis tähendab, et mälu järgi sõites võib enamikul tänavatel orki lennata. Mõni aeg tagasi kirjutas Sakala, et kuigi ühesuunaliseks muudetud Koidu tänava Tartu tänava poolses otsas on mitu silti või märki, mis annavad muutunud liikluskorraldusest teada, uhab osa autojuhte vales suunas. Hiljuti muudeti ka Lossi tänava hotelli ja muuseumi vahele jääv lõik tagasi ühesuunaliseks ning sinna pandi  sellekohane tähistus. Aga ikka näeb aeg-ajalt eelmise korra vaimus sõitvaid sohvreid.

Leola ja Jakobsoni tänava fooriga reguleeritud ristmikul juhtuvad õnnetused näitavad samuti, kui vähe on mõnikord vaja, et teha eksimus, mis lõpeb plekimõlkimisega. Jah, fooritsükkel on selles kohas praegu tõepoolest ebaloogiline, kuid nagu nendib majandusameti juhataja Reevo Maidla, ei ole nii, et igas suunas põleb korraga roheline tuli. Avariid juhtuvad ikka seepärast, et keegi eirab foorituld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles