Mees korstna otsast: "Mul pole plaanis alla lennata"

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja puiestee katlamaja korstna otsas tegutsenud Aleksei Bezljudovi sõnul on ta samalaadseid ohtlikke tellimusi täitnud varemgi ning käesolev töö pole kaugeltki kõige keerulisem.
Põhja puiestee katlamaja korstna otsas tegutsenud Aleksei Bezljudovi sõnul on ta samalaadseid ohtlikke tellimusi täitnud varemgi ning käesolev töö pole kaugeltki kõige keerulisem. Foto: Rannar Raba

Paalalinnas Põhja puiesteel asuva endise katlamaja omanik tellis hoone juures seisva korstna lagunenud tipu lammutamise ja konserveerimise. Päris maatasa pole esialgu plaanis ehitist teha.

Kolmapäeval ja neljapäeval pilve piiril haamrit vibutanud ning telliseid alla loopinud Aleksei Bezljudov rääkis, et on seda laadi tellimusi täitnud varemgi ning omab selleks tarvilikku tööstusalpinismi litsentsi. Ehkki kõnealune korsten oli tipust tugevalt lagunenud, ei ole see tema sõnul kaugeltki kõige ohtlikum objekt, millega ta on tegelema pidanud. Näiteks olevat aastaid tagasi tema kaasabil Viljandi kesklinnas maha võetud aktsiaseltsi Mivar Viva korsten olnud märksa hullemas seisukorras.

Küsimusele, kas 30 meetri kõrgusel enda istumise alt ehitist lammutada pole ohtlik, vastas Bezljudov naljatledes, et lõppude lõpuks on ka tänava ületamine ohtlik. «Igal juhul ei läinud ma sinna üles plaaniga alla lennata,» lisas ta ning tutvustas lahkelt Sakalale turvaköisi, mis peaksid tema allapudenemise välistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles