Ettevõtjad saadavad töötajad õppima

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kutseõppekeskuse, kohalike tootmisettevõtete ja linna ettevõtluskomisjoni koostöös asub sügisel elektriku kutset omandama kursus, mis koosneb ettevõtete töötajatest.

Et koolitada just selliste oskustega töötajaid, nagu tootmisettevõtted kõige rohkem vajavad, viis Viljandi ettevõtluskomisjon kokku kohalikud ettevõtjad ja kutseõppekeskuse. Linnavalitsuse ettevõtluse spetsialisti Ljudmila Nugise sõnul on kokku lepitud, et sügisel alustab 15–20 õppuriga kursus elektriku eriala õpet. «Koostöö eesmärk on kujundada just selline õpe, mis ühe või teise tootmisettevõtte reaalsetele vajadustele kõige enam vastab,» selgitas Nugis. Tema kinnitusel on praegu kursuse vastu huvi üles näidanud üheksa ettevõtet, kuid enne sügist võib tulla veel liitujaid.

Kursust koordineeriva Viljandi kutseõppekeskuse õppekorralduse spetsialisti Jaan Kabini sõnul vastab kursus riiklikule elektriku koolituse õppekavale ja selle lõpetajatest saavad mehaanikud, kes on võimelised tootmisliine hooldama.

«See õppekava koolis juba toimib ja saame seda valikkursuste kaudu ettevõtete vajadustele vastavaks kohandada,» rääkis Kabin. Tulevased õppurid on tema sõnul mehaanikud, kes juba tootjate juures töötavad. Kaheaastase õppe tulemusena saavad töötajad kutsetunnistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles